Waarom een huis kopen in Duitsland?

Duitsland is voor veel Nederlanders een zeer aantrekkelijk land om in te wonen. Het is dan ook geen toeval dat steeds meer Nederlanders die al in het grensgebied wonen ervoor kiezen om net over de grens te gaan wonen in Duitsland. Bovendien kiezen ook steeds meer Nederlanders die verder van de grens wonen ervoor om te gaan verhuizen naar Duitsland. Makelaars zoals hollandimmocenter.com/nl begeleiden steeds vaker Nederlanders die een huis in Duitsland willen kopen. Hieronder worden de voordelen opgesomd van een huis in Duitsland.

Duitsland is stukken goedkoper
Niet zelden is geld voor veel mensen een drijfveer om tot bepaalde keuzes te komen. Wellicht is dat ook een grote en belangrijke reden dat veel mensen kiezen voor een huis in Duitsland. De huizen zijn bij onze oosterburen namelijk stukken goedkoper. En dat is nog niet alles! Ook het leven op zichzelf is in Duitsland goedkoper dan in Nederland. Je betaalt bijvoorbeeld minder voor je boodschappen en de benzine en belastingen kosten ook veel minder geld. Als je overigens gewoon in Nederland blijft werken en kies voor de belastingplicht in Nederland, kun je ook gewoon gebruik blijven maken van hypotheekrente aftrek!

Woongenot
Duitsland is niet alleen goedkoper, maar ook het woongenot scoort beter dan in Nederland. Huizen, tuinen en wijken zijn veel ruimer opgezet dan in Nederland. Vrijwel ieder huis beschikt over een eigen garage en tuin. Bovendien zijn normen en waarden in Duitsland nog ontzettend belangrijk en zijn de mensen vriendelijk en behulpzaam.