Huis in Duitsland

Denk er over na om in Duitsland te gaan wonen? Dan ben je lang niet de enige! Huizen in Duitsland zijn namelijk ongekend populair bij Nederlanders en dat is natuurlijk niet zomaar. Makelaars als oostmakelaardij.nl hebben zelfs een uitgebreid en divers aanbod in Duitsland. Maar wat is er dan precies zo aantrekkelijk aan het wonen in Duitsland? Waarom kiezen steeds meer Nederlanders hier voor?

Het is fantastisch wonen!
Allereerst is het fantastisch wonen in Duitsland. De wijken zijn ruim opgezet waardoor ieder huis beschikt over een groot stuk grond. Daardoor beschik je vrijwel altijd over een grote tuin bij je huis én een eigen garage. En bovendien betaal je daar ook nog eens heel weinig voor, getuige de prijzen bij oostmakelaardij.nl. De huisprijzen zijn in Duitsland namelijk stukken lager dan in Nederland. Voor hetzelfde geld waar je in Nederland een twee-onder-éénkap woning voor koopt, schaf je in Duitsland een vrijstaand huis aan. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om je huis te laten bouwen op een stuk grond. Wanneer je overigens een Nederland inkomen hebt, kun je ervoor kiezen om aan de belastingplicht in Nederland te voldoen, waarmee je ook recht hebt op hypotheekrenteaftrek.

Ook het leven is er geweldig!
In Duitsland gelden nog ouderwetse normen, waarden en omgangsvormen, waardoor vooral ouderen het hier geweldig naar hun zin hebben. Het leven is er bovendien stukken voordeliger. Wat dacht je van de wegenbelasting die stukken lager ligt of de goedkope benzine? Zelfs de dagelijkse boodschappen zijn goedkoper!